Yangın Söndürme Tüpü Dolumu
Yangın söndürme sistemleri arasında en çok kullanılan ve yaşam alanlarımızın hemen hemen her yerinde olması gereken yangın söndürme ekipmanlarından birisidir. Yangın söndürme tüpü ile yangının daha fazla büyümemesi için ufak çaplı alevlenmelerde ilk müdahaleyi gerektirmektedir.
Yangın tüplerinin dolum işlemlerinin belirli periyotlarda yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde bakımları ve dolumu yapılmayan yangın söndürme tüpleri faydasız olacaktır. Yangın söndürme tüpü dolumu işlemlerini alanında uzman ekibimiz ve ekipmanlarımız tarafından yapmaktayız.
Yangın söndürücülere muayene, bakım ve dolum işlemleri yapacak personellerimiz alanında uzman olup kaliteli işçilik sunmaktadır. Yangın söndürücüler iki ana başlık altında toplanmaktadır. Seyyar yangın söndürücüler ve taşınabilir yangın söndürme tüpleridir. Elif yangın olarak yangın tüpü dolumu ve yangın tüpü bakımlarını İstanbul ve çevre illerde yapmaktayız.
Elif Yangın olarak yangın tüpü dolumu, yangın söndürme tüpü bakımı gibi uygulamaları profesyonel ortamlarda yapmaktayız. Dolumunu yaptığımız yangın söndürme tüplerinin 4 yıl garanti altında olduğunu belirtmek isteriz. Sizde yangın tüpü dolumu hizmetimizden faydalanmak istiyorsanız 0535 780 45 22 numaralı hattımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.
Yangın Tüpü Dolumu
Yangın tüpü dolumu işlemlerinde doluma alınan tüplerin öncelikle içindeki zamanı geçmiş söndürücü maddenin boşaltılma işlemi yapılmaktadır. Boşaltılan tüplerin kontrol edilmek üzere korozyon kontrol ve testleri yaptıktan sonra hidrostatik test ünitelerine getirilerek, çalışma basıncı 1,5 katı uygulanarak dolum işlemi tekrar doluma uygunluğu kontrol edilerek testlere tabi tutulmaktadır.
Yapılan testler sonucu başarıya ulaşan tüplerin söndürme maddesi konulması için toz dolum makinası ile veya köpük dolum ünitelerinde standartlara uygun dolum süreci başlar ve montaj işlemi yapılır.
Montaj işlemi yapılırken burada tetik teçhizatının bakımları yapıldıktan sonra değişmesi gereken yönetmeliğin dışına çıkmadan hurdaya ayırılarak yeni çift siboplu tetiklerin montajı yapılır. İtici gaz ünitesine getirilen tüpler tekrar kullanıma uygun olması amacı gözeterek içine azot (n) basınçlandırılması gerçekleşir. Tüm yangın tüpü cihazlarının basınçları üretici firmalar ile belirtilen değerlere dolumu gerçekleştirilmektedir.
Günümüzde yangına karşı duyarlılık oranı istenilen seviyede olmasa da firmamız bu istatistiği değiştirmek ve ulaşabildiğimiz tüm yaşam alanlarını yangın sistemleri ile muhafaza altına alma gayesi içerisindeyiz.
Tüm yangın söndürme sistemlerinde olduğu gibi yangın tüpü dolumu ile de hizmet veren firmamız, ev, iş yeri, ofisler, okullar, restoranlar, hastane, fabrika vb. yaşam alanlarında bulundurulması hayati önemlere sahip olan bu tedbirin öneminden bahsediyor ve yangın tüpü dolumu, bakımı gibi hizmetleri itina ile vermektedir.
Yangın Tüpü Çeşitleri
Yangın tüpü dolumu hizmetlerinin yanı sıra yangın tüpü satışı ve bakımı hizmeti ile müşterilerimize itina ile hizmet vermekteyiz. Her yangın söndürme ekipmanlarında olduğu gibi yangın tüpü çeşitleri de bulunmaktadır.
Yangın Tüpü Dolumu Çeşitleri Şunlardır;
- Kuru Kimyevi Tozlu Yangın Tüpü
- Karbondioksitli (C02)
- Halojenli (Halon bikarbonat)
- Köpüklü Yangın Tüpü
- Kuru Metal Toz Yangın Tüpü
Yangın tüpü çeşitleri kullanım ve içeriği bakımından birbirinden farklı şekillerde kullanılması buna uygun olarak tercih edilebilir olmasıdır.
Yangın Söndürme Tüpü Dolumu Şirketi
Elif yangın olarak yangın söndürme tüpü dolumu hizmetiyle dolum yapılan cihazların kaçırma ve sızıntı durumu olmaksızın karşı sızdırmazlık test ünitelerinde yapılan testler sonucunda numaratör tarafından cihazların üzerine etiketleme işlemi yapılmaktadır. Yangın söndürme tüpleri dolumu sonrası firmamız 4 yıl garanti sözü ile müşteri memnuniyetini de esas almaktadır.
Firmamız bünyesinde çalışan deneyimli ekip arkadaşlarımız tecrübeli olmalarının yanı sıra yangın söndürücü dolum eğitimleri almıştır. Personellerimizin Türk Standartları Enstitüsü tarafından eğitim aldıklarına dair belge ve sertifikaları bulunmaktadır. Yangın söndürme tüplerinin doluluk toleransları her bir tüp için farklı olduğundan doları bu eğitimlerin alınması gerekmektedir.
Yangın tüpü çeşitlerinden olan seyyar yangın söndürücüler, çalışma esnasında 20 kg’dan fazla olmayacak ağırlığa sahip kolayca taşınabilecek ve çalıştırılabilecek şekillerde tasarlanmış söndürücülerden birisidir. Diğer söndürücülerden birisi olan taşınabilir yani tekerlekli yangın söndürücü ise elle çekilme ve kolayca çalıştırılabilecek şekilde üretilmiş olup toplam kütlesi 20 kg’dan fazladır.
Yangın tüpü dolumu yapılmadan önce dolumu yapılacak söndürücünün kullanım alanına göre işlem yapılmaktadır. Buna istinaden yangın söndürücülerin kullanım sınıflarını belirlemede etken olan yangın sınıfları kullanılmaktadır.
Yangın Sınıfları Nelerdir?
- A Sınıfı Yangınlar
- B Sınıfı Yangınlar
- C Sınıfı Yangınlar
- D Sınıfı Yangınlar
A Sınıfı Yangınlar: Normal kor şeklinde yanabilen ve genellikle organik yapılardaki katı madde yangınlarını ifade etmektedir. Örnek: ahşap kâğıt ve kauçuk plastikler gibi malzemeler kullanılıyorsa o ortamda köpüklü yangın söndürücü kullanılmalıdır.
B Sınıfı Yangınlar: Sıvı ya da Sıvışabilen katı madde yangınlarını ifade etmektedir. Örnek: yağlar, gresler, benzin ve tiner gibi malzemelerin bulunduğu bir ortamda kuru kimyevi tozlu yangın söndürücüler veya co2 karbondioksitli yangın söndürücüler kullanılmalıdır.
C Sınıfı Yangınlar: Gaz yangınlarını ifade etmektedir. Örnek: doğalgaz, propan gazı gibi malzemeleri olan bir yerde kuru kimyevi tozlu yangın söndürücü ya da co2 karbondioksitli yangın söndürücüler kullanılmalıdır.
D Sınıfı Yangınlar: Metal yangınlarını ifade etmektedir. Örnek: magnezyum, sodyum gibi malzemelerin bulunduğu bir yerde co2 karbondioksitli yangın söndürücüler kullanılması zorunludur.
Yangın sınıflarından ve yangın sınıflarına uygun olan söndürücülerden kısaca bahsettik. Risk sınıfı yüksek bir yerde bu söndürücülere ek olarak birde otomatik söndürme sistemler kullanılması zorunlu olacaktır. Elif yangın olarak eğer sizin de işletmenizde risk oranı yüksek ve yangın söndürme tüpü yeterli değil ilse firmamızı arayarak ücretiz keşif hizmetinden faydalanabilirsiniz.
Yangın Tüpü Dolumu Nerede Yapılır?
Günümüzde yangın tüpü dolumu yapan pek çok firma ve kurum mevcuttur. Bu nedenle yangın tüpü dolumunun nerede yapılacağı pek tabi önem arz etmektedir. Yangın tüpü dolumu yaptırmak isteyenler genellikle yangın tüpü dolumu satışı yapan yerlere başvurmaktadırlar.
Bizlerde Elif yangın olarak yangın tüpü dolumu satışı, dolumu ve bakımı gibi hizmetleri eğitimli profesyonel ekip arkadaşlarımız ve gelişmiş makinalarımız tarafından itina ile uygun fiyatlara yapmaktayız. Üstelik 4 yıl garanti hizmetimiz ile memnuniyeti esas almaktayız. Detaylı bilgi için firmamızı arayabilirsiniz.
Araç Yangın Tüpü
Yangın tüplerinin özellikle araçlarda bulundurulması zorunluluk ve oldukça büyük önem taşımaktadır. Yangın söndürme tüpleri kamyonet, minibüs, binek araçlar da ortalama ağırlıkları 1 kg olmalıdır. Ağırlığı 12 tondan düşük diğer araçlarda ise bu ağırlık 4 kg olarak belirlenmiştir. 12 ton ve üzeri yükske araçlarda minimum ağırlık 6 kg olması gerekmektedir.
Yangın tüpü dolumu ve yangın tüpü bakımları yanı sıra araçlarınıza ya da yaşam alanlarınızda bulundurduğunuz yangın tüpü söndürücülerinin eğitimlerini firmamız bünyesinde bulunan uzman ekip arkadaşlarımız tarafından vermekteyiz. Detaylı bilgi için firmamızı arayabilirsiniz.
Yangın Tüpü Boyutları (Ölçüleri)
Yangın tüpü boyutları kullanım alanlarına ve kullanım amaçlarına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Az önce araçlar için bahsettiğimiz ağırlık ve boyutlar gibi diğer yaşam alanlarında da bu çeşitlilik oluşabilmektedir.
Yangın tüpü boyutlarını sıralayacak olursak; 1 KG, 2 KG, 3 KG, 4 KG, 5 KG, 6 KG, 10 KG, 12 KG, 15 KG, 25 KG, 50 KG, 70 KG, 100 KG ve 250 KG vb. ölçülere sahiptirler. Yangın söndürme tüpleri farklı boyutlarda olup kullanım alanına uygun olarak tercih edilmelidir. Evlerde kullanılacak ve tercih edilen yangın tüpü boyutları şu şekildedir; 3 KG,, 4 KG, 6 KG, 8 KG seçenekleri bulunmaktadır. İş yerleri için bu seçenek ve tercih o iş yerinin metrekare olarak büyüklüğüne göre hesap edilerek buna uygun yangın tüpü seçenekleri sunulmaktadır. Bir işletmede genellikle 12 KG ve üstü yangın söndürücü tüpler tercih edilmektedir.
Elif yangın olarak yaşam alanlarınıza uygun boyutlarda yangın söndürücü tüpü seçeneklerinin satışını yapıyor ve bakım hizmetlerini uyguluyoruz. Detaylı bilgi için firmamızı arayabilirsiniz.
Yangın Tüpü Dolumu Nasıl Yapılır?
Yangın tüpü dolumu firmamız tarafından profesyonel ortamlara kaliteli sonuçlar elde ederek alanında uzman kişiler tarafından itina ile uygun fiyatlara yapılmaktadır. Yangın tüpü dolumu yapmadan önce yangın tüpünün kullanım alanı bilinmelidir. Yangın tüpü dolumu yaparken dolum ve bakım işlemleri dikkatli bir şekilde yapılarak standartlara uygun malzemeler kullanılması uygun olacaktır.
Elif yangın firması olarak yangın tüpü dolumu yapacak personellerimizin eğitimli ve alanında uzman olduğunu belirtmek isteriz. Tecrübeli ve eğitimli personellerimiz tarafından yapılan dolum ve bakım işlemleri sonucunda gerekli bilgi ve eğitimler de verilmektedir. Yangın söndürme tüplerinin verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayacak doğru adımların izlenmesi ve endüstriyel araçlara, ekipman ve eğitime ihtiyaç duyulmaktadır.
Yangın Tüpü Dolumu Yapılırken Yapılacaklar ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Şu Şekildedir;
- Yangın tüpü dolumu işleminden önce ilk olarak itici gazın (azot) boşaltılması gerekmektedir.
- Yapılan boşaltma işleminden sonra vanası açılan tüpün içerisine kimyevi madde vakum makinesi ile boşaltma işlemi başlatılır.
- Tüpün içerisindeki kimyevi maddenin çekilmesinden sonra tüpün üzerinde bulunan üretim tarihi ve var ise kontrol tarihlerine bakılarak buna göre kullanım süresi dolmuş ve beden hidrostatik testlere tabi tutulur.
- Eğer gövde üzerinde kullanım ve dolum geçmişi yok ise dolum işlemleri başlar
- Yangın tüpünün içi boş bir şekilde vakum makinasına konarak toz vakum cihazı ile tüpün içine boşaltılma işlemi yapılır.
- Yapılan bu işlemin ardından daha önce tüpün üzerinden sökülen vananın içi sökülerek temizlenmektedir.
- Contalarda kontrol edilerek temizlenmenin ardından manometrenin kontrolü yapılacaktır.
- Vana hazır hale gelmiş olacak ve cihazın üzerine konarak makine kapatılacak.
- Daha sonra dolumu yapılan tüpün vanası sıkılma işlemi yapılırken mengene kullanılmalıdır.
- Cihazdan ayrılmadan yangın tüpünün içine 18 bar itici gaz azot gazı basılacaktır.
- Dolum işlemi sona yaklaştığında cihazın basınç miktarını ve kaçaklarını öğrenmek için su testi yapılır, bu sayede basınç kaçakları giderilmiş olacaktır.
- Yangın tüpü dolumu aşamalarından sonra sağlamlığı kontrol edilen tüplerin hortumu, pimi, mühürü takılarak etiketleme işlemleri yapılır.
- Etiketleme işlemi dolum zamanı, kontrol zamanı ve son kullanma zamanı gibi gerekli tüm bilgiler bulundurulmalıdır.
Yangın tüpü dolum işlemleri bu aşamalar ile gerçekleştirildikten sonra yangın söndürücü tüpü kullanıma hazır hale getirilmektedir. Yangın söndürücü tüpü dolumu hakkında daha fazla bilgi almak için firmamızı arayabilirsiniz.
Yangın Tüpü Dolumu Fiyatları
Piyasada yangın tüpü dolumu yapan birçok firma bulunmaktadır. Elif yangın olarak bizler sektörde başarılı sonuçlar elde etmiş tecrübemiz ve uzman ekiplerimiz tarafından kaliteli hizmet sunmaktayız. Pek tabi yangın tüpü dolumu fiyatlarımız uygun olup kullanım alanına göre de değişiklik gösterebilmektedir.
Bu durumda bizlere web sayfamızda bulunan teklif iste formunu doldurarak yada iletişim numaramızdan bizlere ulaşarak yangın tüpü dolumu fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.